Trainingen

 

Mindmappen

"Een mindmap is een visueel diagram dat gebruikt wordt om informatie vast te leggen en te organiseren op een manier die past bij hoe onze hersenen van nature werken".

Uit ervaring heb ik geleerd, dat creatieve, beeldende denkers baat hebben bij het maken van mindmaps.

Dit kan over een specifiek project gaan, het opmaken van een balans tussen je priveleven en het werk. Je kiest je eigen thema of vraagstelling.

De principes van het maken van een mindmap breng ik je bij. Daarna ga je zelf aan de slag met het maken van een mindmap.

Doel: Overzicht aanbrengen in je werkzaamheden, verbanden leggen tussen de diverse werkzaamheden/acties, zodat je overzicht krijgt over wat je te doen staat. Het brengt rust in je hoofd en gevoel.

 

Kernkwadranten maken van jezelf en/of medewerkers

Door het maken van kernkwadranten krijg je inzicht in je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Daarna gaan we uitdiepen in welke situaties je in je valkuil schiet en wat er voor nodig is om bij je kernkwaliteit en uitdagende kwaliteit uit te komen.

Ik leg je de principes uit van het maken van kernkwadranten, waarna je zelf aan de slag gaat.

Leidinggevenden kunnen kernkwadranten van medewerkers maken. Dit geeft een beeld van kwaliteiten die in een team aanwezig zijn.

 Doel: Een overzicht van je kwaliteiten.